АБК ВРЪЧВА НАГРАДИТЕ „ЗЛАТЕН ЛЪВ“ ДНЕС

08 - Декември - 2022

На 8 декември 2022 г. от 19:00 в клуб „Singles“ в НДК (вход А4 откъм паркинга) е официалната церемония по връчването на годишните награди „Златен лъв“ на Асоциация „Българска книга” за най-добър издателски проект.

 

 


Наградата „Златен лъв“ се присъжда в две категории. Първата категория е „Награда за най-добър издателски проект – „Златен лъв“ на експертно жури в състав: проф. Виктор Паунов, проф. д.ф.н. Милена Кирова и Веселина Райжекова – преводач. Наградата се дава за книга или поредица от книги с оригинален замисъл или с приносен характер за българската култура, които се отличават с добро полиграфическо изпълнение.

 

 


Втората категория е „Награда за издателски проект с най-голяма обществена значимост, присъждана от журналистическо жури. Тя се дава за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк обществен и медиен интерес, и са издадени в периода от декември 2021 г. до ноември 2022 г. В номинирането и определянето на наградата участват журналисти, които отразяват книжния сектор. Тази година те са: Иво Тодоров, Паулиана Новакова и Димитрина Кюркчиева.

 


Очакваме Ви!

x