РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В „АЛЕЯ НА КНИГАТА“ - СОФИЯ’2022

30 - Август - 2022

 

Рекорден брой издателства и нови заглавия ще видим в „Алея на книгата“ в столицата тази година. В седмицата от 5-и до 11-и септември в парка пред Националния дворец на културата (НДК) и в пешеходната зона на бул. Витоша от бул. Патриарг Евтимий до ул. Кърниградска ще бъдат представени хиляди нови и редки книги, специализирана и детска литература на 122 родни издателства, разположени в 52 шатри.

 

 

Мащабното литературно събитие се организира от Асоциация „Българска книга“ (АБК) в рамките на #КаузаГРАМОТНОСТ, която стартира в началото на годината с „Походът на книгите“. Целта на АБК е честите срещи на читателите с книгите да повишат интереса към четенето и функционалната грамотност.

 

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Република България Илияна Йотова, която официално ще открие „Алея на книгата“ - София’2022 на 5 септември (понеделник) от 17:00 часа на сцената на Литературния кът пред НДК.

 

Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на културната програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца и забавни ателиета.

 

Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

 

Алея на книгата – София е част от календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

x