ДЕН ВТОРИ - КЪДЕ, КАКВО, КОГА?

30 - Май - 2022

 

Днес литературните събития продължават с „Походът на НОВИТЕ книги“, който е насочен към най-малките. От 11:00 часа нова детска книжка ще им чете актрисата от Народния театър Радина Боршош. След това ще има среща с Асен Григоров и представяне на „Ако бях цвят“, а забавното ателие „Как се рисува книга“ ще покаже на децата първите стъпки в илюстрацията.
Пролетният литературният базар също ще предложи незабравими преживявания днес. В 14:00 часа Иван Станков ще раздава автографи на щанда на ИК „Хермес“. В 15:00 часа на щанда на издателство „Вижън Букс“ ще ви очаква Дарина Шопова Станчева – автор на детската книга „Звездалан и приключението с вулкана Там“, а след това на детската сцена възпитаниците на танцова школа „Есенс“ ще направят адаптация по книгата.
От 16:00 часа на основната сцена ще видим едно събитие на издателство „Знаци“, озаглавено „От Лилит до Помпей“ – среща на поколенията. Живка Иванова и Ирен Петрова представят взаимно книгите си „Pompeii red” и „Скъпа Лилит“. В 17:00 часа на щанда на издателство „Ерго“ ще можем да се срещнем с писателя Васил Загоров и дебютната му книга „Призраци в библиотеката“ (поредица „Нулева зона“). Час по-късно на основната сцена издателство „Шамбала“ и Магдалена Николова ще ни отведат „Под завивките на боговете. Забавна митология“.
По същото време на щанда на издателство „Екрие“ ще раздава автографи Христина Панджаридис - автор на романите „Оплети и разплитай“, „Ферма за калинки“ и „Малко любов“. На щанда на ИК „Знаци“ ще можете да разговаряте и да вземете автограф от Живка Иванова и Ирен Петрова, а на щанда на FOX book café за автографи ще ви очаква Румяна Халачева с „Дълбините на древността“ - книга, която ще ви помогне по много неочаквани начини!
В Книжен център „Гринуич“ ИК „Хермес“ ще представи новата книга на Иван Станков – „Късна смърт“, на щанда на издателство „Ентусиаст“ Людмила Филипова ще раздава автографи, а на щанда си издателство „Персей“ и преводачът Ваньо Попов представят романа „Момичето, което усещаше книгите“ от италианската писателка Дези Икарди. Завладяваща история, пълна с емоции, загадки и тайни, но разказ за любов към книгите и един необикновен читател.
Последното събитие за деня е от 19:00 часа на основната сцена, където издателство „Еделвайс“ и Димитър Стоянов ще се срещнем с „Руската Атлантида“.
Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2022 г.
Подробна програма по дни и часове:

Пролетен базар на книгата'2022:

Следете събитието:

Схема на издателствата по шатри:

Асоциация "Българска книга" във Фейсбук:
ЗА КОНТАКТИ
Анелия Скримова
Връзки с обществеността
М: +359 895 77 82 44
Е: prbulgaria@gmail.com
x