Топ репортер на NOVA чете детски книжки в столично училище

14 - Април - 2022

 

„Феята от захарницата“ на Катя Антонова чете острето на новиинарския екип в NOVA Владислава Тричкова пред възпитаници на 138-мо средно училище с изучаване на западни езици „Проф. Васил Златарски“. След като бе сред журналистите, подкрепили "Походът на книгите" още в първия ден на кампанията, днес тя доказа, че може да се добере с неповторимо майстораство не само до най-тайните новини в страната, но и да проникне в сърцата на цяла стая с ученици. Порой от въпроси заляха Тричкова и много интересни коментари чу тя днес - доказателство, че децата обичат книгите и престава да ги е страх от тях, когато познати любими лица от екрана ги запознаят с магията на четенето.
ПОВЕЧЕ ЗА ВЛАДИСЛАВА ТРИЧКОВА
Владислава Тричкова се "среща" с телевизията през 2015-а година. Присъединява се към екипа на NOVA като стажант, а няколко месеца по-късно става репортер. Казва, че обича динамиката на професията. Затова и естествено попада в екипа на криминалните репортери. Казва още, че обича да разказва човешки истории.
Владислава е учила журналистика в Мадрид. Там обаче разбира, че иска да се развива у нас. Връща се и продължава образованието си в България. Но казва, че най-важният урок за професията е научила не в университета, а на терен. А именно – да пита. Всичко, всеки и по няколко пъти. Докато не получи отговор.
x