Петя Дикова от bTV чете “Медената питка" и “Мечето Бъде не иска да спи”

06 - Април - 2022

 

„Любовта към четенето не идва от въздуха. Тя се възпитава. С всяка прочетена детска книжка. С всяка разказана приказка. С това децата да виждат как ние, възрастните, четем. С всеки разговор за книга. Вярвам, че четящите деца стават стойностни хора, когато пораснат. Или пък никога не порастват съвсем, което е най-хубавото. Затова и се включих в кампанията, организирана от Асоциация „Българска книга“ "Походът на книгите" и отидох именно при най-малките в една детска градина. За да им почета така, както чета на моите момчета. А и какъв чудесен повод да си облека костюма на Мини Маус“, сподели Петя.
В рамките на кампанията звездата на bTV Петя Дикова се срещна с малчуганите в детска градина “Тути”, за да ги мотивира с личния си пример да четат.
Петя Дикова е лайфстайл журналист в редакцията на bTV Новините, водещ и автор на предаването „COOL..T“ с повече от 17 години опит в телевизията. Завършва висшето си образование в Лондон, където учи журналистика, театър и превод.
През 2011 се присъединява към редакцията на телевизията, а през 2013 става автор и водещ на „COOL..T“ - първото лайфстайл шоу, създадено от екипа на bTV Новините.
Отразявала е на живо церемонията по връчването на Оскарите 2017, сватбата на Хари и Меган и две от ражданията на Кейт Мидълтън. Била е в домовете и студиата на Монсерат Кабайе, Андреа Бочели, Ерос Рамацоти, Хулио Иглесиас, Андре Рийо. Интервюирала е Мел Гибсън, Лейди Гага, Том Джоунс QUEEN, Adam Lambert и много други
x