Акад. Денков с поука от приказка: "Няма да се лъжем, ще казваме само истината!"

05 - Април - 2022

 

Няма да се лъжем, ще казваме само истината.

С тази поука министърът на образованието и науката акад. Николай Денков завърши приказката „Ежко Бежко и Баба Меца“ от Ран Босилек. Той я чете пред малчугани в столичната 117-а детска градина „Надежда“ в рамките на инициативата "Походът на книгите" на Асоциация „Българска книга“ (АБК).
След приказката министърът зададе на децата няколко гатанки в рими, с които те се справиха отлично. Всички в един глас отгатнаха как завършва любимата гатанка на акад. Денков: „И накрая с нежност най-голяма буди ме целувката на …мама“.
Децата поздравиха госта с песен за шарената книжка, прочетоха му басня и играха куклено представление за Косе Босе и Кума Лиса.
Чрез „Походът на книгите“ организаторите от АБК искат да популяризират четенето сред децата и да помогнат за преодоляване на функционалната неграмотност сред тях. Тазгодишното издание на инициативата започна от Столичната библиотека на Международния ден на детската книга – 2 април, и ще приключи в Деня на книгата и авторското право – 23 април. Тази година в похода отново се включват известни личности, които четат на децата в цялата страна.
Видео от гостуването на министър Николай Денков в 117-а детска градина „Надежда“ можете да гледате ТУК!
x