Звезда на NOVA чете "Косе Босе" на децата от 29-та детска градина "Слънце"

04 - Април - 2022

 

Първият журналист, който посети детска градини в рамките на "Походът на книгите" е Георги Георгиев от NOVA. Днес той прекара незабравими часове в четене на детски книжки в детска градина 29 "Слънце" в София, където малчуганите го обсипаха с безброй въпроси.
Звездата на NOVA чете "Косе Босе" и разказа на мачуганите колко е важно четенето в неговата професия, как се става журналист и как едно дете може да си избира книжките за четене не само по картинките. След това заедно избираха буквичката, с която бате Жоро им чете "Небивалици с буквите от А до Я" на Цвета Брестничка.
Преди да се присъедини към екипа на NOVA, Георги Георгиев работи в редакцията на вестник "Труд", а първите важни уроци за телевизионното репортерство научава в телевизия "Европа". Той е човекът в "Новините на NOVA", който отразява всички теми, свързани с проблемите на пътната безопасност. През декември 2014 г. печели първо място в категория „Медии” на годишните награди за пътна безопасност, заради репортажите си, отразяващи проблемите на пътя в рамките на кампанията на NOVA „Спри животът е с предимство”.
Георги e и репортерът, който разказа човешките истории на фона на трагичните потопи във Варна и региона през лятото на 2014 г. Признава, че динамиката на професията е това, което отлично се вписва в темперамента му и начина му на живот, и заради което продължава да вярва, че именно журналистиката е неговото призвание.
"ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ ПРОДЪЛЖАВА"...
Във вторник чете просветният министър акад. Денков!

Следете на живо тук в официалната страница на Асоциация "Българска книга" във Фейсбук: 
x