Коледа е магия. Четенето е магия. Книгите творят чудеса.

10 - Декември - 2020

Повтаряме тези азбучни истини като мантри, като молитви, като заклинания, защото толкова много ни се иска да вярваме, че можем да сътворим сами чудото. Защото искаме децата да не спират да вярват в Дядо Коледа, в чудесата и това, че добрите винаги побеждават накрая. Затова сме готови на всичко, за да подклаждаме тази вяра!

 

 

Ето защо, ние организаторите на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи вече трета година се опитваме да ви срещнем с хората, които творят магията на книгата. Това са неуморните и вдъхновени писатели, преводачи и художници от различни страни и епохи по света. Тази година ще се вихрим в електронното пространство, но книгите си остават при вас, на рафтовете в книжарниците и в подаръчните кутии под елхата - само на една ръка и едно желание разстояние.

 

 

В рамките на три дни 14 – 16 декември, на една крачка от тази толкова жадувана Коледа, ще четем, ще рисуваме, ще дискутираме, ще се вдъхновяваме, ще правим буктрейлъри, ще си спомняме и ще мечтаем заедно!

 

 

Ще повдигнем мъничко тежката кадифена завеса, зад която крием тайните и ще подшушнем част от имената на нашите чудотворци – Вадим Лазаркевич, Валери Петров, Капка Кънева, Борис Стоилов, Невена Ангелова, Мая Дългъчева, Нели Раданова, Мария Донева, Ненко Генов, Александра Георгиева, Мая Бочева, Марко Зимса и още много неуморни и усмихнати магьосници.

 

 

Повече за тях и за събитията, в които сме ги забъркали, може да прочетете на нашия сайт:  https://kids.literaryfest.org/.

И на нашата Фейсбук страница: https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest.

 

 

Програмата ще се излъчва във Фейсбук и Ютюб канала ни, където ще има и записи на събитията. И дотогава, не забравяйте, че книгите са магия за многократна употреба, която води до пристрастяване с добри последици!

 

--

 

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи се организира от Асоциация „Българска книга“, с подкрепата на Министерство на културата и Столична община

 

--

 

За повече информация:

Цвета Брестничка

Програмен директор

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

kidslitfestsofia@gmail.com

0878 944 805

x