200 000 посетиха дигиталното издание на Франкфуртския панаир на книгата

22 - Октомври - 2020

Резултатът от тазгодишното и първо дигитално издание на най-голямото книжно изложение - Frankfurter Buchmesse, е 4 165 новорегистрирани купувачи и продавачи на книжни права в рамките на професионалната платформа Frankfurt Rights. Книжният онлайн фестивал BookFest, също модул от ключовия форум, привлече 200 000 посетители на програмата от дигитални събития и срещи с автори.

 

 

Заключението на организаторите над Франкфуртския панаир на книгата е, че дигиталното му изпълнение с над 260-часова програма е абсолютен успех най-вече от гледна точка на броя привлечени посетители, които се равняват на 4 440 изложители от целия свят.

 

 

Професионалната платформа Frankfurt Rights е регистрирала

 

  • 4 165 регистрирани купувачи и продавачи на права
  • 31 000 нови заглавия, предложени от изложителите в тазгодишното издание
  • 400 000 заглавия на платформата общо

 

 

Президентът на Frankfurter Buchmesse Юрген Боос казва пред медиите: „Тази година успешно предложихме международна програма за професионалистите в книжния бранш, както и разнообразен литературен фестивал”. Боос споделя, че работата с доказани медийни партньори и присъствието на Панаира там, където са неговите целеви аудитории, са изиграли ключова роля в успешната реализация на форума.

 

 

Организаторите споделят още, че всички записи от програмата, излъчена на живо в онлайн пространството, скоро ще бъдат публикувани и достъпни на техните канали.

x