Асоциация „Българска книга” ще вземе участие в дигиталното издание на Франкфуртския панаир на книгата

12 - Октомври - 2020

Между 14 и 18 октомври ще се проведе най-голямото международно книжно изложение - Франкфуртският панаир на книгата. В ключовия форум за бранша в световен план ще бъде представена и България, като участието е организирано от Асоциация „Българска книга”.

 

 

В контекста на годината на Covid-19, 72-рото издание на Frankfurter Buchmesse ще се проведе изцяло дигитално с хиляди изложители - книгоиздатели, книготърговци, литературни агенти, от 85 държави от цяла Европа, Китай, Тайван, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Украйна, САЩ, Канада и много други, правейки специалното издание на Панаира по-интернационално от всякога. Програмата на 72-рия Frankfurter Buchmesse предлага и 70 часа професионална програма с онлайн събития, конференции, събеседвания със световно значими гости, а дигиталният BOOKFEST Digital включва 28 часа, пълни с истории, дискусии и разговори с многобройни международни гости.

 

 

България ще участва в дигиталната платформа на Панаира на книгата във Франкфурт, представяйки заглавия от българската литература с цел тя да бъде популяризирана на Запад и възползвайки се от възможността за продажба на права на международния пазар. Участието на България в международния книжен форум е организирано от Асоциация „Българска книга” и финансирано от Министерство на културата на Република България. 

 

 

-  Пълна дигитална програма на Панаира: https://www.buchmesse.de/digitale-buchmesse/live-programm.

 

-  Пълна програма на BOOKFEST Digital: http://www.buchmesse.de/bookfest.

 

-  Пълен списък на изложителите и техните събития: https://www.buchmesse.de/digitale-buchmesse/veranstaltungen-aussteller.

 

___________________________________________________________________________

 

За повече информация и интервюта:

 

Моника Димитрова

PR & Маркетинг

Асоциация „Българска книга”

+359 882 644 269

m.dimitrova@abk.bg

x