Дни ни делят от 47-мото издание на Софийски международен панаир на книгата

04 - Декември - 2019

Скъпи приятели на литературата, книгите и четенето,

 

Започва 47-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, който в навечерието на Коледа традиционно представя българското книгоиздаване. С радост приветстваме и 7-ия Софийски международен литературен фестивал, утвърдил Мраморното фоайе в престижно място  за изява на български и чуждестранни поети, писатели и драматурзи, в пространство за вълнуващи дискусии, изследващи съвременната литература и многопосочните й връзки със света.

 

Тази година Почетната програма на панаира се фокусира върху многоликата френскоезична литература. Макар тя да се простира на пет континента, в нея могат да се отличат различни теми, засягащи политически и социални въпроси, множествеността на идентичността, сексуалността и насилието.  Тези теми са и част от литературния свят на писателите и поетите, които гостуват на Софийския международен литературен фестивал. Когато говорим за френскоезична литература и революция на 5 континента, визираме промяната в мисленето, нагласите, обществото, литературата и културата.

 

Националния дворец на културата отново ще бъде дом за хиляди книги в рамките на шест дни, а изложбените щандове и събитийните сцени се съчетават в пъстър книжен калейдоскоп, привлекателен за столичани и гостите на града.

 

От името на Асоциация „Българска книга“ благодаря на институционалните, програмните и медийните ни партньори, на екипите, работили по подготовката на Панаира и Фестивала, а също и на преданите читатели и приятели на литературата, книгите и четенето в България.

 

Пожелавам на всички участници успех, а на посетителите - щастливи литературни срещи и незабравими мигове на Софийския международен панаир на книгата и Софийския международен литературен фестивал!

 

Велизара Добрева

Председател на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“

 

Пълна програма на 47-мия Софийски международен панаир на книгата и 7-мия Софийски международен литературен фестивал, както и информация за изложителите можете да видите тук:

https://issuu.com/bba.abk/docs/abk_2019_programa_web

 

Очакваме Ви!

x