46-и Софийски международен панаир на книгата под мотото „Четири страни - един език“, 11-16.12, НДК

20 - Ноември - 2018

Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 11. до 16. декември в Националния дворец на културата.


От вторник до неделя включително 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, любимо и очаквано събитие от културния афиш в столицата, ще представи повече от 160 изложбени щандове от България и чужбина, на шест етажа. Съпътстваща програма отново е изключително наситена - с премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 80 гости - всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на Коледните празници.
  
Официалният старт на събитието ще бъде даден на 11-и декември, вторник от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК. 


Още през първия ден от изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4 / западно крило. В програмата присъстват събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба. Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“.  
За шеста поредна година панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал. Фокусът на тазгодишното му издание пада върху немскоезичната литературата на държавите Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. Програмата му ще представи на българската публика 11 гостуващи автори в чуждестранната си програма и над 70 български участника в различни формати - срещи с автори, дискусии, изложби и детска програма, както и новите Бързи литературни срещи, Софийски международен литературен фестивал представя и Тайно поетическо четене. Сърцето на литературния фестивал традиционно ще тупти на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата. 
46-ият Международен панаир на книгата се организира с подкрепата на Министерството на културата на България и Столична община. Събитията се провеждат в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Гьоте институт–България и с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната програма са Княжество Лихтенщайн, Посолство на Федерална република Германия, Посолството на Република Австрия, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, Посолство на Конфедерация Швейцария, „Традуки” и фондация „Курт Волф”.  
Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2018 г.
Медийните партньори на Софийския международен панаир на книгата са БНТ, bTV Radio, Radio N-Joy, Classic FM, Jazz FM, Дарик радио, Площад Славейков, Мама Нинджа, Аз Чета.


Със спонсорската подкрепа на Storytel и Егмонт.

Работно време на изложението:
11. - 15. декември: от 10:00 до 20:00
16. декември: от 10:00 до 19:00

Можете да изтеглите от прикачените файлове по-долу, както да видите тук:

 

 

 

 

  • Следете събитието във Facebook: 

 

 


Очакваме Ви! 


x