Покана за събитията на българския щанд А48, хале 5.1 на Франкфуртския панаир на книгата

02 - Октомври - 2018

Уважаеми колеги,

От името на ръководството на Асоциация „Българска книга” и членовете на браншовата организация на книгоиздателите и книготърговците, бихме искали да Ви поканим на официалното откриване на българския щанд A 48/5.1. на Международния панаир на книгата в гр. Франкфурт!

От 10 до 14 октомври ще се проведе 70-ото юбилейно издание на най-голямото и престижно международно книжно изложение – Международен панаир на книгата – Франкфурт, като в него участие ще вземат над 7200 изложители от цял свят.  С подкрепата на Министерство на културата Асоциация „Българска книга“ организира общо българско изложбено пространство, а официалното откриване на щанд А48/5.1. ще се състои в сряда, 10-и октомври, от 11:00 ч., в присъствието на официални гости, международни партньори, български издатели и книготърговци. Очаква се министърът на културата, г-н Боил Банов, лично да открие щанда на изложението в Германия, както официално потвърждение от страна на Министерство на културата.

Също така, заповядайте в четвъртък, 11-и октомври, от 17:00 ч., отново щанд А48/5.1, на презентационно събитие, посветено на Софийския международен литературен фестивал, книжния пазар и литературния живот в столицата ни, възможностите за резиденции, превод и партньорства.

През втория панаирен ден е потвърдено и посещението на българския щанд от страна на европейския комисар Мария Габриел (очаквано в 10:00 ч.).

С надежда да представим достойно българското книгоиздаване и култура в международен контекст, очакваме Ви на щанд А48/хале 5.1!

x