Партньорството между АБК и Община Варна по направление събития и инициативи, стимулиращи четенето, продължава

25 - Юли - 2018

Варна отново ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито.  От 27-и юли до 5-и август близо 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия в пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10.00 до 22.00 ч., съпътствани от богата културна програма. Събитието се организира от Асоциация „Българска книга" и Община Варна. На пресконференция в сряда, 25-и юли в зала „Варна" - Община Варна, участие взеха зам.кметът на Варна, Коста Базитов и председателят на УС на АБК, Велизара Добрева, представена бе подробна програма на предстоящата Алея на книгата. 

 

Най-важното послание на Алеята е утвърждаването на четенето и приобщаването на децата към книгите, посочи зам.-кметът на Варна, Коста Базитов. Партньорството между Асоциация „Българска книга" и Община Варна по направление събития и инициативи, стимулиращи четенето, продължава, потвърди той.

Алея на книгата е уникален формат, който води началото си именно от град Варна и при който книгите отиват при читателите. Тази година участие взимат близо 60 издателства, а на фокус е детската литература, сподели г-жа Велизара Добрева, председател на УС на АБК. На традиционната пресконференция присъстваха още г-н Димитър Илиев, член на УС на АБК и г-жа Валентина Божичкова, изпълнителен директор на АБК. Те разкриха още плановете на Асоциацията през юбилейното, десето събитие догодина, участие да вземат и международни автори, също така да бъдат въвлечени най-малките читатели, както и техните родители, да се организират срещи на видни писатели с деца и ученици по време на „Маратона на четенето" през м. април. 

x