Инле

Град
София
Адрес:
Дианабад, бл. 34, ап. 5
Телефон(и):
0887 354 994, 0888 656 707
E-mail:
izdatelstvo_inle@abv.bg

Описание:

Издателство „Инле” е основано през 2012 г. Специализирано е в издаването на книги, свързани с историята, история на религиите, история на изкуството, пътеписи. Написани на достъпен език, книгите на "Инле" запознават читателите с културно-историческото наследство, за да се съхранят изконните български ценности и да бъдат предадени на поколенията след нас.
Издадени книги:
• "Мистерията на българските стенописи" - единствено по рода си двутомно мащабно изследване на българските стенописи в сравнителен план с чужди образци – на католическата и православната (етиопска, сирийска, румънска, грузинска и арменска) традиции.
• "Етиопия или отвъд познатото християнство" - първата книга на български език, запознаваща читателя с древната култура и ранното християнство, съхранени в тази екзотична страна.
• Трите оригинални български зографски наръчника: "Ерминия на Дичо Зограф", "Ерминия на Захарий Петрович" и "Ерминия на Върбан Коларов"
Със своята работа издателство "Инле" се надява да вдъхнови българските читатели да ценят и опазят за поколенията завещаното от предците ни.
x