Ай Си Ю

Град
София
Адрес:
ул. Хубавка 8, ап, 11, ет. 6
Пощ. код:
1111
Телефон(и):
02 / 423 1114
E-mail:
office@icu-bg.com
Уеб-Страница:

Описание:

ICU e независимо бутиково издателство с ясен профил и безкомпромисен литературен вкус. Нашият фокус е върху стойностна съвременна преводна и българска литература. Водещата тематика на нашите книги е Домът, Миграцията, Бежанците, Родното, Другият. ICU означава I SEE YOU - виждам те такъв, какъвто си, различен от мен, и те уважавам. Книгите ни са високо художествени литературни четива, авторите ни са носители на награди и отличия.
За краткото ни петгодишно съществуване нашият каталог грейна с имена като Елин Рахнев, Керана Ангелова, Катерина Стойкова-Клемър, Колъм Тойбин, Зейди Смит, Хишам Матар, Роуз Тримейн, Крис Клийв, Пиер Мейлак и много други. Сред най-успешните ни книги са сборниците с текстове по болезнени и вълнуващи теми „Куфарът на брат ми“ и „Бащите не си отиват“. Сред авторите в тях, писали по специална покана на издателството, са Георги Господинов, Капка Касабова, Явор Гърдев, Мария Касимова-Моасе, Нева Мичева, Рана Дасгупта, Бабак Салари, Надежда Радулова, Катя Атанасова и много много други.
Гордеем се с творческия екип на издателството, който включва преводачи като Надежда Розова, Невена Дишлиева-Кръстева, Елка Виденова, Бистра Андреева и др., илюстраторите ни са Люба Халева, Андрей Кулев, Ася Кованова, Живко Петров, Деси Баева и др.
За нас добрия вид на книгите и качеството на текстовете е въпрос на чест и проява на уважение към читателите и към нас самите.
Книгите с логото на ICU събират разпилени парченца любов, мечти, спомени и ги претопяват в стоплящи сърцето мигове. За нас книгата не е самоцел, а път един към друг.
x