ТРУД

Град
София
Адрес:
бул. Цариградско шосе 47, ет. 1
Пощ. код:
1124
Телефон(и):
02 / 971 99 18, 02 / 942 23 75
Факс:
02 / 971 99 18
E-mail:
sales@trud.cc
Уеб-Страница:

Описание:

Както и днес, през 1936 година на 1 март българите си разменяли мартеници. Но наред с пожеланията за честита Баба Марта, вестникарите се поздравявали и за рождения ден на марката . 56 лета по-късно от огромното родословно дърво на вестника се ражда издателството – със същото име. Над добре подбраните книги на издателството днес се трудят около 10 щатни и над 30 нещатни сътрудници, сред които и някои от най-добрите български преводачи, редактори, коректори и дизайнери.
На българския книжен пазар вече има над деветстотин български и преводни заглавия с логото на - художествена литература, документалистика, биографични четива, популярни, научни, справочни и енциклопедични книги. Част от тях са уникални за родния книжен пазар.
Сред най-авторитетните ни издания са „Българска енциклопедия А-Я" (съвместно с БАН), „Енциклопедия на виното”, „Световна бизнес енциклопедия”, „Енциклопедия на архитектурата”, „Енциклопедия на българския театър”, библията на професионалните художници „Човешкото тяло - учебник по пластична анатомия" и „Животинското тяло” от проф. Готфрид Бамес, поредицата авторитетни речници - картинните „Оxford-Duden", „Английско - български юридически речник” на изтъкнатия юрист Христо Данов, „Италианско-български речник", двутомният „Чешко-български речник”, „Гръцко-български речник”, „Ивритско-български речник”, „Философски речник”, и много други.
Години наред издателството налага свои собствени автори. Така в поредицата „Ключът към класиката „Cliffs Notes” включихме не само разработки на произведения от световната класика, а и на български шедьоври. Делото е на Ангел Малинов и Севдалина Малинова. Наши са и уникалните в жанрово отношение книги на Богомил Герасимов – „Тайнствената сила на пирамидите"; „Световна футболна енциклопедия" от Румен Пайташев; „Световна енциклопедия на кучетата” от Венелин Динчев. И не на последно място с логото на КК „Труд” излезе и най-продаваната българска поредица за последните няколко години – „Български хроники” на Стефан Цанев.
Голям успех сред читателите имат криминалните поредици на „Труд” – каквото и да се случва в романите от серията „Китайски загадки”, съдията Ди винаги успява да разреши заплетения казус; „Японски загадки" с далекоизточните мистерии на Лора Джо Роуланд; „Египетски загадки” с историческите разкрития на британеца Пол Дохърти; „Романите на Андрей Воронин”, в които главният герой е агент Слепия – руският Джеймс Бонд и други.
През 2006 г. бе създадена уникалната библиотека „Златни детски книги” – в нея са събрани вечните и незабравими детски романи и приказки. Поредицата се обновява постоянно с още бисери от литературата за малчугани. Най-малките читатели пък получиха изключителен подарък от нас - „Библиотека Зайчето Питър” на Биатрикс Потър, едно от най-красиво оформените книги на родния пазар.
"Селекция 500" е специално подбрана поредица за читателите на КК "Труд", която стои луксозно даже в най-претенциозната домашна библиотека. С много от заглавията в нея са израснали цели поколения, а други тепърва ще се утвърждават като "златни книги". Под нашето лого излизат и: “Избрано от романите на Джеймс Хадли Чейс”, „Крими” – специална селекция от творбите на кралете на криминалния жанр – Жорж Сименон, сър Артър Конан Дойл, Едгар Алън По, Г.К. Честъртън и много други; едни от най-нашумелите поредици в цял свят – „Lost” (по култовия сериал „Изгубени”), „Star Wars” – шестте романизирани епизода на Джордж Лукас и продължението на вечната сага, дописана от именити автори като Тимъти Зан. Така издателство “Труд” върви в крак със световните тенденции и нуждите на младото поколение. За тях издадохме и поредиците „Клана Отори” и „Хрониките на Нарния”.
Изданията на „Труд” винаги са се отличавали с висок професионализъм както в художествено и естетическо, така и в техническо и полиграфическо отношение. Книгите, изготвени в „Труд”, заслужено могат да красят всяка библиофилска колекция и неведнъж са печелили престижни награди - за библиотечно оформление, за полиграфическо изпълнение и за принос към развитието на книгоиздаването в България.
В бъдеще ще продължим да зареждаме нашите читатели със стойностни, интересни, полезни и красиво оформени книги.
От 2011 г. КК Труд ООД издава и електронни книги, предимно в epub формат.
Големият хит на КК „Труд” за 2011 г. е многотомната „Енциклопедия България”. Тя се разработва от екип от специалисти на издателството и учени от БАН. В нея ще бъдат включени понятия, събития и личности от областта на спорта, политиката, културата, обществения живот, историята и др. Енциклопедията ще е изключително актуална. Не са пропуснати и най-новите постижения, личности и събития.
x