БУЛЕВАРД „ВИТОША” И ЧАСТ ОТ ГРАДИНКАТА ПРЕД НДК В СТОЛИЦАТА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В “АЛЕЯ НА КНИГАТА” ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

02 - Септември - 2023

 

 

 

Премиерът акад. Николай Денков ще открие официално събитието в понеделник, 4 септември, от 11:00 часа в Литературния кът пред НДК (шатра 40)

 

 

В рамките на националната кампания #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация Българска книга” (АБК) и партньори, 144 издателства ще представят десетки хиляди книги в 58 шатри по пешеходния столичен булевард “Витоша” и част от градинката пред НДК. Идеята на инициативата е, книгите да отидат при хората, с цел повишаване мотивацията за четене и интереса към книгите.

 

Министър-председателят акад. Николай Денков и Десислава Алексиева - председател на УС на АБК ще дадат официален старт на културното събитие в понеделник, 4 септември от 11:00 часа в Литературния кът пред НДК (шатра 40).

 

Очаква се да присъстват официални лица от  Президентството на Република България, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Столична община, СО Район Средец”, СО Район Триадица”, Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ), известни писатели, издатели, преводачи, илюстратори и представители на медиите. 

 

„Алея на книгата" - София се организира от Асоциация „Българска книга“ в рамките на #КаузаГРАМОТНОСТ и с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма Едногодишен грант”, проект Култура и книжовност” и е част от културния календар на Столична община 2023 г.

 

Списък на изложителите: 

https://www.abk.bg/news/view/428

 

Културна програма: 

https://www.abk.bg/news/view/427

 

Следете събитието тук: 

https://www.facebook.com/BookAlleyBulgaria

 

Повече за Асоциация "Българска книга" - тук: 

https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation

https://www.abk.bg

 

Рекламни материали - тук: 

https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation

 

 

x