„Алея на книгата“ пристига в София!

28 - Август - 2023

Септември наближава, а с него и най-голямото пътуващо книжно изложение в страната. „Алея на книгата“ пристига в София на 4 септември, понеделник.

 

Предстои цяла седмица литературно настроение! „Алея на книгата“  – София ще продължи до 10 септември, неделя, а традиционните бели шатри с любимите Ви книгоиздатели и книготърговци ще бъдат разположени на пешеходния участък на бул. „Витоша“ и ще ни радват чак до парка пред Националния дворец на културата.

 

 

Неизменната част от изложението на открито, Литературният кът, където ще се представи специална Културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

 

За поредна година „Алея на книгата“, София събира в 58 шатри над 140 български издателства, които нямат търпение да споделят своите книжни съкровища с посетителите на изложението. Събитието е част от #КаузаГРАМОТНОСТ, в която книгите отиват при хората, на ключови пешеходни места в града.

 

Официалното откриване ще се състои на 4 септември (понеделник) от 11:00 часа на сцената на Литературния кът в парка на НДК.

x