Община Варна оставя "Алея на книгата на досегашното й място с минимални размествания на шатрите

04 - Юли - 2023

Утре експерти на двете страни ще направят оглед на пешеходната улица „Сливница“, за да се изготви новa схема, която да улесни движението в двете посоки.

 

Шатрите ще бъдат разположени само от едната страна на пешеходната зона и между зелените площи, а сцената на Културната програма отива на входа на Морската градина, където ще може да се събере повече публика, без това да пречи на минувачите.

 

След разговор с главния архитект и с председателя на Общинския съвет, стана ясно, че събитието може да се разшири и дообогати, продължавайки и към входа на Морската градина.

 

Асоциация „Българска книга“ даде днес пресконференция във Варна, на която беше съобщено защо „Алея на книгата“ не може да се случи на друго място, а експертите на Община Варна се съгласиха с техните аргументи. Ако разговорите утре приключат успешно, тази година Варна ще приюти около 25 000 заглавия на близо 60 издателства в минимум 20 шатри на над 400 кв.м. чиста изложбена площ. Така ще бъде постигната основната цел на изложението - книгите и авторите да отидат при хората.

 

Събитието е част от национална #КаузаГРАМОТНОСТ на АБК.

 

Подробности - във видеото от пресконференцията във Фестивален и конгресен център - Варна, с участието на Десислава Алексиева - председател на УС на АБК и Василка Ванчева - организатор на Алея на книгата - Варна: https://fb.watch/lzQObXPdvx/

x