Панаир на детската книга в Болоня

02 - Март - 2023

 

АБК в партньорство с Асоциация „Култура и книжовност“ организира национален представителен щанд на Международния панаир на детската книга в Болоня, 6-9 март 2023 г. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „СУБСИДИИ ЗА ПРОЕКТИ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ'22 / СУБСИДИИ ЗА ПРОЕКТИ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ“.

 

 

 

Международният панаир на детската книга в Болоня е водещо световно събитие в областта на детското книгоиздаване. През 2023 г. книжният форум празнува 60-годишния си юбилей и ще се проведе от 6 до 9 март. Предвид дългата си и успешна история, Панаирът е успял да събере уникална и разнообразна публика и да се превърне в първокласен световен център за обмен на авторски права в сферата на издаването на детски книги, илюстрации, анимация и свързаните с тях области.

 

Издатели, илюстратори, графични дизайнери, литературни агенти, автори, преводачи, дистрибутори, печатари, специалисти по аудиокниги, книготърговци, библиотекари и учители  посещават събитието всяка пролет, за да се запознаят с най-новите детски книги и мултимедийните продукти, които са изложени на хиляди щандове. Присъствието на България е от значение за развитието на индустрията и за популяризирането на културата на страната ни на международната сцена.

x