ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ ИЗДАТЕЛСТВО „РИБКА“ – БЪЛГАРСКА КНИГА С ИЛЮСТРАЦИИ ОТ СВЕТОВНОИЗВЕСТНАТА АННА-ЛАУРА КАНТОНЕ

08 - Юни - 2022

Най-новата книга от издателство „Рибка“ е със заглавие „Зевс“. Освен с историята за най-грозното и непослушно куче на света, „Зевс“ е уникална, защото е и първата книга на издателството, създадена от илюстратор със световна известност. Анна-Лаура Кантоне е завършила е един най-значимите университети в сферaтa на визуалните изкуства и комуникации в Европа – престижният Istituto Europeo di Design, в Милано, където повече от 17 години преподава като професор. Работила е с издателства по цял свят, но „Зевс“ е първият ѝ проект в България. Книгите, които е илюстрирала, са преведени на 12 езика. Книгата за мамута Прут („Prout de Mammouth”) е продадена в над 72 000 копия. За книгата с булката Ана (“Una sposa buff, buffissima, bellissima”) е отличена с международната награда „Ханс Кристиан Андерсен“ за илюстрация през 2003 г.

„Зевс“ е смешно-тъжна история, която ни учи колко е важно да останем до онези, които обичаме – независимо от недостатъците им. Автор е Катя Антонова, отличена с второ място за „Най-четен автор“ на Столична библиотека за 2021 година. Тя е позната и като автор на книгите „Рибка”, „Двете кралства“, „Принцеси наистина“, както и на бестселър поредицата романи „Феята от захарницата“, които по продажби се нареждат веднага след историите за Хари Потър и Дръндьо в много от големите книжарници.
Продадените до момента копия в България са над 50 000. А авторските права на поредицата са продадени в няколко европейски страни.
Книгата „Зевс“ е налична в книжарници „Ориндж“, „Хеликон“, „Сиела“, „Хермес“ и „Гринуич“, както и на www.ribka.bg.

 

 

x