"Ото е носорог" чете Боби Лазаров в "Походът на книгите"

14 - Април - 2022

 


"Любимият синоптик" на България и водещ на прогнозата за времето по bTV Борислав Лазаров зарадва днес децата от 43-то Основно училище „Христо Смирненски“ в София. Той им чете "Ото е носорог" от Оле Лунд Киркегор в рамките на кампанията "Походът на книгите".
Творбата предизвика бурната реакция на малчуганите, които дълго разпитваха звездата на bTV както за литературното произведение и автора му, така и за житейската съдба на самия четящ. Кампанията "Походът на книгите" е в разгара си, а Борислав Лазаров бе и сред журналистите, които офциално я откриха в Световния ден на детската книга - 2 април.
ПОВЕЧЕ ЗА БОРИСЛАВ ЛАЗАРОВ

Борислав Лазаров е роден на историческата дата 9 септември, което типично в негов стил приема с усмивка. Учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Кинознание”. Още 17-годишен започва да се занимава с журналистика, като близо 10 години е радиоводещ и музикален мениджър в радио „Витоша“ и радио „Експрес“. През 2002 г. решава да се посвети на телевизията и става част от екипа на bTV, като през годините работи като репортер, сценарист и водещ. За зрителите името му е синоним на любопитни и положителни новини, както и на незабравимата му поредица за извънземните, макар от нея да са минали близо 10 години. „От малък колекционирам информации за загадъчни явления. Тогава станаха известни случките с „полтъргайста Кики”, военните започнаха разкопки в Царичина, за да търсят гробница на извънземни. – спомня си Боби и допълва - Исках да събера фактите за загадъчни случаи, оригиналните свидетелства, снимки, видеоклипове.
Не фантасмагоричните разкази на псевдоочевидци или „една жена каза”. Само фактите, зрителите сами да решат дали ги приемат, или не.“ Освен репортер с изявен афинитет към положителните новини и интересни истории, Боби Лазаров е запален киноман, меломан и страстен почитател на „Междузвездни войни”.
От 31 юли 2019 г. Боби се присъединява към Стаси Цалова и Натали Трифонова като водещ на прогнозата за времето на най-гледаната телевизия в България.
x