Алея на книгата - Банкя | Културна програма

13 - Юли - 2021

Алея на книгата - Банкя (15 - 18 юли)

Културна програма

 Сцена „Алейна”, парк „Кестените” (пред Голямата балнеолечебница)

 

 15 юли, четвъртък

 

16:00 

Представяне на дебютната поетична книга на Бистра Окереке

„В своето търсене на самоличност и принадлежност Бистра Окереке разбира, че зад черното и бялото е невъзможно да открием сиво, нито празнота. Понякога зад категоричната черно-бяла графика на живота се натъкваме на светове, цветове и емоции, насищащи световъзприемането ни и пречупващи погледа ни, така щото да успеем да видим красотата на театъра на живеенето и да намерим сили да изиграем всичките ни отредени роли, от скръбта и загубата, през безразличието, кататонията и катарзиса, до еуфорията на обичането и щастието… и обратно.“ Ива Спиридонова, редактор

Представя „Библиотека България“

 

17:00 

Среща с поетесата Маргарита Петкова. Редакторът на „Шест етажа без асансьор“, Симеон Аспарухов, ще представи книгата пред аудиторията. Заедно с авторката ще направят поетичен прочит и ще разговарят с публиката.

Представя „Библиотека България“

 

18:30

DJ-ска История BG

С участието на Данчо Стълбицата и DJ Argo MC

 

16 юли, петък

 

17:00

Среща с автограф с Биляна Генова

Представя ИК „Колибри“

 

17 юли, събота

 

16:00 

В този магичен ден позволете на Гергана Траянова да Ви потопи в история за достойни дела, силна обич, сплотени семейства, поели дълг към ближния и дома, история за достолепие, борбеност и стремеж. Невестите и юнаците от Бела могила ще ви преведат през тайнството на най-висшия духовен съюз между мъжа и жената чрез една необичайна сватба. Гергана Траянова и нейната „Самодивска сватба“.

Представя фондация „Буквите“

 

17:00

„Тази стихосбирка е посветена на всички онези, които не желаят да изгубят душата си, за да спасят живота си.“ 

Удивителна е искреността на тази книга. Тя е заредена с много хъс, буди размисли, кара те да бъдеш съпричастен и да съпреживяваш написаното. Чете се на един дъх. Поетичните послания на Таня Иванова въздействат магнетично, защото са спонтанен изблик на една нежна, чувствителна и терзаеща се душа. Пред лирическата героиня нито за миг не стои дилемата: дали да съхрани душата си или да запази живота си, защото ако той е проникнат от страха за самото оцеляване, е обречен на духовна гибел. Но тя е хвърлила жребия си — избрала е посоката на силните духом, както споделя още в първото си стихотворение: „Няма връщане назад“.

Представя: Таня Иванова 

 

18:00

Среща с автограф с Николай Ценков

Представя: ИК „Колибри“

 

--

Следете събитието „Алея на книгата” - Банкя 2021 във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1814297482064938

 

Следете събитието „Горешляци” 2021 във Фейсбук:  

https://www.facebook.com/events/613637096198478/

 

--

Алея на книгата - Банкя 2021 се организира от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”. Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община за 2021 г. и от празника на град Банкя „Горещляци”.

x