ХЕРМЕС

Град
Пловдив
Адрес:
ул. "Богомил" 59
Пощ. код:
4000
Телефон(и):
032/608 100; 630 630
Факс:
032/608 199
E-mail:
info@hermesbooks.com
Уеб-Страница:

Описание:

    Издателска къща „Хермес“ е основана през 1991 година в Пловдив. Досега със знака на издателството са излезли над 2000 нови заглавия с общ тираж 20 000 000 екземпляра.

     „Хермес“ предлага разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове. Издателството е водещо на българския пазар в областта на художествената литература. На изключително голям интерес се радват и научнопопулярните поредици. „Хермес“ има свой дял и в предлагането на по-специфична продукция - справочна и учебно-помощна литература. Особено големи са успехите на издателството в областта на детско-юношеската литература: енциклопедии, четива в помощ на ученика, класически детски произведения, фентъзи серии и илюстровани издания. „Хермес“ е носител на наградата „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаванeто за деца. „Хермес“ си партнира с над 150 издателства от цял свят и ползва услугите на най-големите литературни агенции. „Хермес“ участва ежегодно в най-големите международни панаири на книгата във Франкфурт, Болоня, Париж и Лондон.

    „Хермес“ се включва в десетки копродукции и печата издания в Китай, Индия, Белгия, Чехия и Полша.

    „Хермес“ се включва и в много дарителски акции, което доказва социалната ангажираност на издателството.

     Издателската къща е сред основателите и активен участник в работата на асоциация „Българска книга“. Поддържа отлични отношения с разпространители, книжарници, библиотеки, читалища и различни културни институции.

    Издателството спазва политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Има издадени над 300 заглавия, голяма част от които са печелили национални и регионални литературни награди. През 2007 година издателството обяви и своя награда за дебют на млади български творци.

    "Хермес" си партнира с над сто издателства от цял свят и ползва услугите на най-големите литературни агенции. Ежегодно участва на най-големите панаири за книги във Франкфурт, Болоня, Париж и Лондон. Издателството се включва в международни копродукции и печата издания в Китай, Белгия и Полша.


    Истинското разгръщане на издателството стана през последните 5-6 години. Подготвиха се няколко нови поредици, които ни откриха съвсем други хоризонти. Издадохме световни бестселърови автори като Марио Варгас Льоса, Ричард Бах, Майкъл Бейджънт, Нийл Доналд Уолш, Кристофър Паолини и др. Открихме за българските читатели такива имена като Жозе Родригеш душ Сантуш, Аджан Брам и др. А един от авторите ни – Хорхе Букай, се превърна в истински феномен на книжния пазар.
Гостуванията на Хорхе Букай в България през 2010, 2011 и 2012 година бяха определени от медиите и от многобройните му почитатели като най-значимите културни събития за трите години.

    През 2010 и 2011 година по покана на нашето издателство в България гостуваха още Жозе Родригеш душ Сантуш, Джейн Костело и Александра Маринина.

    През последните 3 години „Хермес“ създаде и национална верига от книжарници със знака на издателството в градовете Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас и Видин. На 27 септември 2012 година бе откриването на десетата книжарница „Хермес“ в град София. Така ние все повече се приближаваме до своите читатели и техните вкусове.

    В социологическите проучвания, които се направиха през последните 10 години в книжния сектор, читателите посочват „Хермес“ като най-популярното издателство в България. Ние сме изключително трогнати от това признание и поемаме отговорността да издаваме все по-добри и по-добри книги, които да съпътстват живота на нашите почитатели и да им бъдат полезни.

    Посланието на „Хермес“ към нашите читатели е:Споделете радостта от четенето!

x