ИЗТОК-ЗАПАД

Град
София
Адрес:
ул. Христо Ценов 9-13
Пощ. код:
1407
Телефон(и):
02 946 35 21
Факс:
02 943 79 51
E-mail:
iztok_zapad@abv.bg
Уеб-Страница:

Описание:

Издателство „Изток-Запад“ е основано през 2002 г. и е познато на читателите с образцовите си книги от необятните вселени на човешката мисъл. Сред авторите ни се открояват Платон, Плотин, Тома от Аквино, Макиавели, Хегел, Ницше, Брайън Грийн, Стивън Пинкър, Джаред Даймънд, Карл Сейгън, Ричард Файнман, Стивън Хокинг, Нийл де Грас Тайсън, Ричард Докинс, Дъглас Хофстатър и др.
Разделът ни за икономика и бизнес включва както нобелови лауреати в сферата на икономиката като Джоузеф Стиглиц, Даниъл Канеман и Томас Шелинг, така и утвърдени от десетилетия имена като Наполеон Хил, Дейл Карнеги, Уорън Бъфет и Доналд Тръмп. Сред разнообразните заглавия на тема бизнес и икономика е и най-продаваният в света учебник по финанси – „Теория на парите, банковото дело и финансовите пазари“ на Фредерик Мишкин.
В раздел „Българистика“ блестят имената на Симеон Радев, Иван Хаджийски, Николай Генчев, Константин Иречек и Илия Бешков.
Вероятно няма да е преувеличение да се твърди, че в България няма друго издателство, което поставя толкова силен акцент върху близко- и далекоизточната литература. Сред основополагащите ни произведения тук са чутовният китайски роман „Сън в алени покои“ на Цао Сюецин, „Хагакуре. Записките на самурая“ и „Кодексът на самурая“. Гордеем се и с изданията си на тема източни бойни изкуства, където се открояват имената на Миямото Мусаши и Морихей Уешиба, както и с множеството учебни помагала и речници, подпомагащи изучаването на японски и корейски език.
x